joi, 6 ianuarie 2011

Green Street Hooligans

Green Street Hooligans [2005]
Matt este exmatriculat pe nedrept de la Harvard cu două luni înainte de începerea examenelor. Traversează oceanul pentru a-şi vizita sora, căsătorită fiind cu un englez, dar decide să îşi prelungească şederea după ce intră în "firmă". Firma era un fel de gaşcă, o grupare de indivizi uniţi sub aceeaşi pasiune - fotbalul. Fiecare echipă de fotbal avea firma ei, oamenii care apărau onoarea prin lupte stradale. Fără arme, fără înşelătorii. Lupte corp la corp! Cele mai aprinse bătălii se dădeau între firma West Ham United şi firma Millwall.
Green Street Hooligans este un film violent în regia lui Lexi Alexander. Un film ce merită şi partea a doua care, de altfel, şi-a făcut apariţia pe marele ecran câţiva ani mai târziu.


Green Street Hooligans 2 [2009]
După moartea conducătorului firmei West Ham United, ceilalţi rămân uniţi sub acelaşi gând - răzbunarea. Lucrurile sunt mai complicate de această dată, acţiunea petrecându-se în închisoare. Dar unde sunt reguli mai multe şi nedreptăţi şi mai multe, acţiunea primeşte puncte bonus.
Un film în regia lui Jesse V. Johnson.
Îmi este greu să decid care dintre cele două filme este mai violent, ambele excelând la acest capitol.

Un comentariu: