sâmbătă, 26 februarie 2011

Black Swan (2010)

Ieri am văzut acest film şi mi-a dat o stare... o stare de-mi vine să mă pierd...
Să ţii cont de faptul că mie nu îmi place Natalie Portman şi de faptul că până şi un prieten m-a speriat zilele trecute spunându-mi că avea mai multe aşteptări de la filmul acesta. Deşi la început aveam o oarecare reţinere, crezând că nu-mi va plăcea (pentru că aşa mi se întâmplă de obicei cu filmele mult prea mediatizate), la final am ajuns să-l trec pe lista celor mai bune filme.

Povestea unui singur vis, a unei tinere care s-a axat pe un singur domeniu şi care dorea să atingă perfecţiunea nepermiţându-şi să se piardă ori să sară vreo regulă. O poveste tragică pentru o persoană care nu era încă pregătită să lupte pentru cel mai bun loc (deşi era persoana potrivită). Dovada clară că nu e suficient să fii bun în ceea ce faci, pe lângă asta mai ai nevoie şi de tărie cât să cari în spate toate lucrurile ce vin la pachet cu o poziţie cât mai înaltă. Regula asta e valabilă în orice domeniu. Cu cât eşti mai sus, cu atât e mai greu să te menţii. Dacă nu reuşeşti, nu te compătimeşte nimeni. O grămadă de alte persoane aşteaptă să-ţi ia locul.

De aceea este necesar să fii pregătit pentru un loc pe care vrei să-l ai, altfel toate temerile care obişnuiesc să apară în astfel de momente vor părea mai mari decât sunt în mod normal.

Pe lângă toate temerile de care "beneficiază" protagonista filmului, relaţia de acasă, cu mama ei, este destul de alterată, mai ales că aceasta avea probleme cu alcoolul. E un mediu în care nu e destul de uşor să trăieşti dar la care trebuie să te adaptezi.
Nu voi scrie nimic despre finalul filmului pentru că nu mai are niciun farmec dacă veţi şti de la început ce se întâmplă.


A doua atracţie a filmului este Mila Kunis pe care eu o îndrăgesc de când am avut ocazia să vizionez excepţionalul film "American Psycho 2" (2002). A fost oarecum deranjant să citesc pe unele bloguri (chiar şi pe DivercityCafe.ro) că odată cu filmul "Black Swan" respectivele persoane au auzit pentru prima dată de Mila Kunis. În afară de "American Psycho 2" care, să zicem, e destul de vechi, don'şoara Kunis a mai avut şi un rol în bine cunoscutul film "The Book of Eli" (2010) în care a jucat alături de Denzel Washington.



Sursă imagini: IMDb.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu